Meet the female creators we proudly support

Onderstaande vrouwelijke ondernemers gingen u voor, gezamenlijk bouwen wij aan goede bedrijven en stimuleren we innovatie vanuit vrouwelijke ondernemers. Borski fund blijft actief betrokken bij haar portfolio bedrijven door te ondersteunen bij onder andere financiering, bedrijfsstrategie, koppeling van netwerk en internationalisering.

The Selection Lab

The Selection Lab is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelaar van assessmenttechnologie om sollicitanten te screenen. Sinds 2018 hebben de oprichters Lotte Welten (CEO), Joeri Everaers (COO) en Jordi Wippert (CTO) meegewerkt aan de ontwikkeling van een objectieve, op vaardigheden gebaseerde aanwervingsmethode die zowel gruiksvriendelijk als eenvoudig te implementeren is. Het team gelooft dat het objectief matchen van de juiste mensen met de juiste functies levens, organisaties en zelfs de maatschapebpij als geheel verandert. Door te focussen op de soft skills van kandidaten en gebruik te maken van een slimme datalaag om inzichten te verschaffen over de kandidaatprofielen ten opzichte van het huidige personeelsbestand, stelt The Selection Lab bedrijven in staat om de miljoen dollar vraag te beantwoorden: welke soft skills bepalen het succes van medewerkers binnen mijn organisatie?

Aiir Innovations

Aiir Innovations is opgericht in 2016 door een diverse groep Artificial Intelligence studenten van de Universiteit van Amsterdam en is een koploper in de luchtvaart software markt. Met de binnenshuis ontwikkelde Artificial Intelligence software (AI) voor de visuele inspectie van vliegtuigmotoren ondersteunen zij menselijke inspecteurs bij alle aspecten van de inspectie van vliegtuigmotoren. Op deze manier draagt Aiir bij aan de veiligheid en efficiëntie van straalmotoren. Momenteel werken ze samen met onder andere KLM Airlines, Waygate Technologies en MTU Leasing Services.

Parfumado

Parfumado Group is een van de snelst groeiende spelers in de online parfum en beauty sampling markt. Het Amsterdamse bedrijf speelt in op de snelle verschuiving naar de online beautymarkt. In een COVID-gedreven digitaliseringsspurt vereist dit dat beautymerken en retailers nieuwe digitale strategieën toepassen om klanten te bereiken. De verwachting is dat in 2024 de helft van alle parfumaankopen online wordt gedaan. Voor de coronacrisis was dit slechts 15 procent. Parfumado speelt in op deze verandering door op te treden als matchmaker tussen merk en consument. Hiervoor heeft de groep twee verdienmodellen; een B2C-abonnementsmodel voor parfum (Parfumado) en een B2B-gericht samplingplatform voor beauty (Rocket Campaigns).

Inne

Inne is een healthtech startup die technologie inzet om vrouwen inzicht te geven in hun reproductieve gezondheid. Met behulp van Inne’s biosensor minilab kunnen vrouwen hun dagelijkse progesteronniveaus – een belangrijke indicator van reproductieve gezondheid – ontdekken door het uitvoeren van een dagelijkse speekseltest. Door gebruik te maken van speeksel – in plaats van temperatuur – is bewezen dat het minilab even nauwkeurig is als een laboratoriumprogesterontest, zodat een nauwkeuriger beeld van de menstruatiecyclus van een vrouw kan worden verkregen.

Closure

Closure ontzorgt families na het overlijden van een dierbare door het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen. In onze huidige “abonnementencultuur” heeft een persoon gemiddeld meer dan 30 doorlopende contracten, rekeningen, abonnementen accounts of profielen. Closure speelt in op de onoverzichtelijke en moeilijk opzegbare berg aan periodieke verplichtingen die achterblijft bij overlijden. Het ontzorgt de erfgenamen van de overledene door te fungeren als één aanspreekpunt tussen erfgenamen en organisaties. Erfgenamen geven aan bij welke bedrijven abonnementen beëindigd of overgenomen moeten worden en Closure voert deze verzoeken uit. Closure kijkt naar problemen vanuit een data- en technologisch perspectief, wat leidt tot innovatieve oplossingen ten opzichte van de status quo.

VIVOLTA

VIVOLTA, die voorheen IME Medical Electrospinning heette,  is al meer dan tien jaar een toonaangevende speler op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van elektrospinprocessen en apparatuur voor de fabricage van medische hulpmiddelen voor (regeneratieve) geneeskunde en medicijnafgifte. VIVOLTA heeft een unieke reeks innovaties ontwikkeld in de elektrospintechnologie voor de reproduceerbare en schaalbare productie van elektrogesponnen materiaal onder streng gecontroleerde omstandigheden die vereist zijn voor de MedTech- en Pharma-markt. Onder leiding van Judith Heikoop zet het Nederlands deep-tech bedrijf actief in op groei en internationale expansie van co-development trajecten in onder meer de MedTech- en Pharmaindustrie.

The Fabricant

The Fabricant, ’s werelds toonaangevende digitale fashion house, heeft een leidende positie in de digitalisering van de fashion industrie. Met hun geavanceerde ontwerpen, visie en technologie hebben ze klanten als en werken ze samen met Adidas, Tommy Hilfiger, Under Armour, Atari, RTFKT, Puma, Peak Performance en Buffalo London, om er maar een paar te noemen. De langetermijnvisie van The Fabricant is het creëren van tools en producten die de mode-industrie transformeren naar een volledig digitaal bestaan in zowel productie als consumptie, terwijl het creëren van mode wordt gedemocratiseerd tot een samenwerkingsproces dat gebruikmaakt van 3D-technologie en de creativiteit van de consument, toegankelijk voor iedereen.

LOGO_TNC_STACKED_BLACK

The Next Closet

The Next Closet in is een duurzame marktplaats voor tweedehands luxe mode. Door zijn moderne en toekomstgerichte visie maakt het in Amsterdam gevestigde bedrijf luxe mode betaalbaar en moedigt het het idee aan van een circulaire economie waarin geliefde items worden hergebruikt in plaats van weggegooid. De missie van The Next Closet is om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken – waarmee ze nee zeggen tegen fast fashion en kwaliteit boven kwantiteit kiezen.

Thirona

Thirona is opgericht in 2014 door Eva van Rikxoort en Bram van Ginneken. Met een team van vooraanstaande software engineers en medisch onderzoekers ontwikkelt Thirona AI technologie voor het geautomatiseerd analyseren van medische scans. Het bedrijf beschikt over de unieke combinatie van in-house expertise en toegang tot medische data voor verdere productontwikkeling, waarbij het zich richt op software-oplossingen voor de diagnose van long- en oogziekten. De missie van Thirona is om de brug te vormen tussen de academische ontwikkelingen in het analyseren van medische scans en de klinische bruikbaarheid daarvan, door producten aan te bieden die state-of-the-art deep learning technologie gebruiken bij het helpen van medisch specialisten in hun dagelijkse bezigheden.

Prolira

Prolira ontwikkelde en commercialiseerde de Deltascan, een medisch product dat in staat is om snel en objectief een delier te detecteren. De Deltascan is een eersteklas draagbaar EEG-apparaat om de toestand van de hersenen te meten. Door gebruik te maken van de Deltascan zijn verplegend personeel en medische deskundigen van ziekenhuisafdelingen in staat om een delier en acute hersenuitval in een vroeg stadium te herkennen. Vroegtijdige detectie maakt behandeling in een vroeg stadium mogelijk, wat resulteert in een verkorte opnameduur van patiënten tot 1,5 – 2 dagen.

Exits

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics ontwikkelt medische hulpmiddelen en de bijbehorende software, apps en technologieën om incontinentie te behandelen. De missie van het bedrijf is om de kwaliteit van leven voor miljoenen mensen te verbeteren, door hen in staat te stellen hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken, en zo het vertrouwen en de controle te herwinnen om een actief leven te leiden. Het product, INNOVO, is een door de FDA goedgekeurde behandeling met CE-markering voor vrouwen die lijden aan stress-urine-incontinentie. Het werkt door het leveren van klinisch bewezen, veilige, niet-invasieve bekkenbodemstimulatie via unieke draagbare technologie. De revolutionaire tool helpt een zwakke bekkenbodem te voorkomen door actief de oorzaak te behandelen in plaats van de symptomen. Resultaten van klinische studies, uitgevoerd op meer dan 600 proefpersonen, bevestigen consequent verbeteringen in de belangrijkste resultaten, symptomen en aanvaardbaarheid.