Meet the female creators we proudly support

Onderstaande vrouwelijke ondernemers gingen u voor, gezamenlijk bouwen wij aan goede bedrijven en stimuleren we innovatie vanuit vrouwelijke ondernemers. Borski fund blijft actief betrokken bij haar portfolio bedrijven door te ondersteunen bij onder andere financiering, bedrijfsstrategie, koppeling van netwerk en internationalisering.

Parfumado

Parfumado is één van de snelst groeiende spelers in de online parfum en beauty sampling-markt. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf speelt in op de snelle verschuiving naar de online beautymarkt. In een door COVID aangejaagde digitaliseringsspurt vraagt dit beautymerken en retailers om nieuwe digitale strategieën waarmee de klant bereikt kan worden. Verwacht wordt dat in 2024 de helft van alle parfumaankopen online zullen plaatsvinden. Voor de coronacrisis was dit slechts 15 procent. Parfumado speelt in op deze verandering door als matchmaker tussen merk en consument te fungeren. Hiervoor heeft de groep twee verdienmodellen; een B2C-abonnementsmodel voor parfum (Parfumado) en een B2B targeted sampling platform voor beauty (Rocket Campaigns).

Inne

Inne is een healthtech startup die technologie inzet om vrouwen inzicht te geven in hun reproductieve gezondheid. Met behulp van Inne’s biosensor minilab kunnen vrouwen hun dagelijkse progesteronniveaus – een belangrijke indicator van reproductieve gezondheid – ontdekken door het uitvoeren van een dagelijkse speekseltest. Door gebruik te maken van speeksel – in plaats van temperatuur – is bewezen dat het minilab even nauwkeurig is als een laboratoriumprogesterontest, zodat een nauwkeuriger beeld van de menstruatiecyclus van een vrouw kan worden verkregen.

Closure

Closure ontzorgt families na het overlijden van een dierbare door het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen. In onze huidige “abonnementencultuur” heeft een persoon gemiddeld meer dan 30 doorlopende contracten, rekeningen, abonnementen accounts of profielen. Closure speelt in op de onoverzichtelijke en moeilijk opzegbare berg aan periodieke verplichtingen die achterblijft bij overlijden. Het ontzorgt de erfgenamen van de overledene door te fungeren als één aanspreekpunt tussen erfgenamen en organisaties. Erfgenamen geven aan bij welke bedrijven abonnementen beëindigd of overgenomen moeten worden en Closure voert deze verzoeken uit. Closure kijkt naar problemen vanuit een data- en technologisch perspectief, wat leidt tot innovatieve oplossingen ten opzichte van de status quo.

Zielwear

Zielwear is een ‘fashion on-demand’ bedrijf, met de visie en ambitie om on-demand productie op grote schaal te faciliteren. Zielwear bouwt aan een technologieplatform om kleding te ontwerpen, produceren en leveren aan bedrijven op basis van de werkelijke vraag van de consument. Zielwear doet dit onder leiding van serial entrepreneur, Marleen Vogelaar. Als co-founder van Shapeways heeft Marleen ’s werelds grootste 3D-printservice en marktplaats voor consumenten opgezet. De expertise in digitale productie zet Marleen nu om naar de kledingindustrie, waarmee overproductie en voorraden worden geminimaliseerd en klanten duurzame kleding van topkwaliteit op maat kunnen verkopen, zonder minimumbestelling en levering binnen 10 dagen.

VIVOLTA

VIVOLTA, die voorheen IME Medical Electrospinning heette,  is al meer dan tien jaar een toonaangevende speler op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van elektrospinprocessen en apparatuur voor de fabricage van medische hulpmiddelen voor (regeneratieve) geneeskunde en medicijnafgifte. VIVOLTA heeft een unieke reeks innovaties ontwikkeld in de elektrospintechnologie voor de reproduceerbare en schaalbare productie van elektrogesponnen materiaal onder streng gecontroleerde omstandigheden die vereist zijn voor de MedTech- en Pharma-markt. Onder leiding van Judith Heikoop zet het Nederlands deep-tech bedrijf actief in op groei en internationale expansie van co-development trajecten in onder meer de MedTech- en Pharmaindustrie.

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics ontwikkelt medische hulpmiddelen en de bijbehorende software, apps en technologieën om incontinentie te behandelen. De missie van het bedrijf is om de kwaliteit van leven voor miljoenen mensen te verbeteren, door hen in staat te stellen hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken, en zo het vertrouwen en de controle te herwinnen om een actief leven te leiden. Het product, INNOVO, is een door de FDA goedgekeurde behandeling met CE-markering voor vrouwen die lijden aan stress-urine-incontinentie. Het werkt door het leveren van klinisch bewezen, veilige, niet-invasieve bekkenbodemstimulatie via unieke draagbare technologie. De revolutionaire tool helpt een zwakke bekkenbodem te voorkomen door actief de oorzaak te behandelen in plaats van de symptomen. Resultaten van klinische studies, uitgevoerd op meer dan 600 proefpersonen, bevestigen consequent verbeteringen in de belangrijkste resultaten, symptomen en aanvaardbaarheid.

The Fabricant

The Fabricant, ’s werelds toonaangevende digitale fashion house, heeft een leidende positie in de digitalisering van de fashion industrie. Met hun geavanceerde ontwerpen, visie en technologie hebben ze klanten als en werken ze samen met Adidas, Tommy Hilfiger, Under Armour, Atari, RTFKT, Puma, Peak Performance en Buffalo London, om er maar een paar te noemen. De langetermijnvisie van The Fabricant is het creëren van tools en producten die de mode-industrie transformeren naar een volledig digitaal bestaan in zowel productie als consumptie, terwijl het creëren van mode wordt gedemocratiseerd tot een samenwerkingsproces dat gebruikmaakt van 3D-technologie en de creativiteit van de consument, toegankelijk voor iedereen.

LOGO_TNC_STACKED_BLACK

The Next Closet

The Next Closet in is een duurzame marktplaats voor tweedehands luxe mode. Door zijn moderne en toekomstgerichte visie maakt het in Amsterdam gevestigde bedrijf luxe mode betaalbaar en moedigt het het idee aan van een circulaire economie waarin geliefde items worden hergebruikt in plaats van weggegooid. De missie van The Next Closet is om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken – waarmee ze nee zeggen tegen fast fashion en kwaliteit boven kwantiteit kiezen.

Thirona

Thirona is opgericht in 2014 door Eva van Rikxoort en Bram van Ginneken. Met een team van vooraanstaande software engineers en medisch onderzoekers ontwikkelt Thirona AI technologie voor het geautomatiseerd analyseren van medische scans. Het bedrijf beschikt over de unieke combinatie van in-house expertise en toegang tot medische data voor verdere productontwikkeling, waarbij het zich richt op software-oplossingen voor de diagnose van long- en oogziekten. De missie van Thirona is om de brug te vormen tussen de academische ontwikkelingen in het analyseren van medische scans en de klinische bruikbaarheid daarvan, door producten aan te bieden die state-of-the-art deep learning technologie gebruiken bij het helpen van medisch specialisten in hun dagelijkse bezigheden.

Prolira

Prolira ontwikkelde en commercialiseerde de Deltascan, een medisch product dat in staat is om snel en objectief een delier te detecteren. De Deltascan is een eersteklas draagbaar EEG-apparaat om de toestand van de hersenen te meten. Door gebruik te maken van de Deltascan zijn verplegend personeel en medische deskundigen van ziekenhuisafdelingen in staat om een delier en acute hersenuitval in een vroeg stadium te herkennen. Vroegtijdige detectie maakt behandeling in een vroeg stadium mogelijk, wat resulteert in een verkorte opnameduur van patiënten tot 1,5 – 2 dagen.