Focus & investeringsproces

Wij bieden risico- en groeikapitaal voor ambitieuze bedrijven met minstens één vrouwelijke oprichter/ondernemer.

Bent u:

 • een vrouwelijke ondernemer/oprichter met minimaal 5 procent aandelenbezit?
 • gevestigd (met een hoofdkantoor) in Nederland?

En hebt u:

 • een bedrijf met een minimale omzet rond de 500k?
 • een femtech-bedrijf dat met gendered innovation positief bijdraagt aan verkleining van ongelijkheid?
 • een bedrijf met groeipotentie en stevige ambities?
 • een bedrijf dat ondersteuning vanuit een divers team waardeert?

 

Dan gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Kunt u slechts een of enkele van de vragen met ja beantwoorden? Dan kunnen we u misschien verwijzen. Eén keer per week houden we een koffie-uurtje om kennis te maken met ambitieuze ondernemers.

 

Borski Fund investeert graag samen met andere investeerders. Zo krijgt u toegang tot nog meer expertise en ervaring en stimuleren wij meer investeringen in vrouwelijke ondernemers.

Een mogelijke investering van Borski doorloopt 6 stappen

Investeringsproces

 1. Intake – tijdens deze intake leren we u en uw team kennen, bespreken we het product of de service van uw bedrijf, de belangrijkste ambities die u wilt bereiken, de investeringsbehoefte en verdere ondersteuning. Na deze intake bepalen wij of er een match is met Borski Fund of ondersteunen u bij het vinden van andere investeerders.
 2. Interne analyse – Hier bekijken en analyseren wij informatie van uw bedrijf en de markt. Bij een aanhoudend positief beeld stellen wij een termsheet op. Wanneer wij overeenstemming hebben over de condities stellen wij een voorlopig investeringsvoorstel op voor onze investeringscommissie.
 3. Due-dilligence – Hier doen we een meer diepgaande analyse van uw bedrijf om te beoordelen of alles klaar is voor een investering van ons fonds. Hierbij kunnen externe bedrijven ingeschakeld worden om specifiek aspecten van uw bedrijf te valideren. Denk hierbij aan software technologie, maar ook zaken als belangrijke juridische overeenkomsten met afnemers. Op basis hiervan wordt een definitief investeringsvoorstel voorgelegd aan onze investeringscommissie.
 4. Contract afsluiten – Wanneer er een positief advies van de investeringscommissie is, ronden wij juridische en financiële contracten af en kan de investering en samenwerking starten.
 5. Participatie – Tijdens deze fase komen wij met gevraagd en ongevraagd advies. U blijft aan het roer staan, wij ondersteunen waar we van meerwaarde kunnen zijn. Het bereiken van het gezamenlijke doel staat centraal.
 6. Exit – Het Borski Fund heeft een looptijd van 10 jaar. Dat betekent dat wij ons aandelenbelang in uw onderneming binnen deze periode willen verkopen. Het belang van de onderneming staat voorop. Er wordt gezamenlijk gewerkt naar een passend moment.