Over ons

Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen. Wij vinden het belangrijk dat er meer vrouwelijke ondernemers komen. Wij geloven dat een betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers cruciaal is om dit te realiseren. Wij geloven dat we daarmee tegelijkertijd mooie zakelijke kansen kunnen benutten.

Graag nemen we een voorbeeld aan Johanna Borski, naar wie het fonds vernoemd is. Johanna Borski was een vrouwelijke investeerder en rolmodel voor veel vrouwelijke ondernemers. Zij verdiende in 1814 een fortuin door al vroeg bijna de helft van de aandelen in De Nederlandsche Bank aan te kopen. Met de winst redde ze later de Nederlandsche Handel-Maatschappij uit het faillissement in 1840. Borski zette kapitaal in om goed te doen voor de wereld en daarmee veel geld te verdienen. En dat in  een tijd waarin beleggen (nog veel meer dan vandaag) een door mannen gedomineerde activiteit was. Haar werkwijze was een bron van inspiratie bij de oprichting van ons fonds. Wilt u meer weten  over deze vergeten Nederlandse, historische icoon?  Bekijk dan de documentaire ‘De IJzeren Eeuw – een machtige weduwe: Johanna Borski’.

Wat komen wij u brengen?

  • Een investering van Borski gaat verder dan alleen geld verstrekken. Onze kracht ligt in de combinatie van kennis van de markt, een uitgebreid netwerk, een mooi track record, gedegen ondernemerschap en kennis van investeringen. Wij blijven dan ook actief betrokken bij uw onderneming na het verstrekken van financiering.
  • Als Borski Fund in uw bedrijf investeert, ondersteunen wij u op uw groeipad. Dit doen wij in nauwe samenwerking met ervaren ondernemers uit onze netwerken van Borski Fund, Startgreen Capital en TheNextWomen.

Ons team

SIMONE BRUMMELHUIS

Simone Brummelhuis is partner in Borski Fund en is actief betrokken bij het vinden, selecteren en ondersteunen van de portefeuille van bedrijven van Borski Fund. Ze is ook de contactpersoon met de investeerders van het Fonds.

Ervaring

Ze heeft uitgebreide ervaring in fusies en overnames en als (board) adviseur voor startups, scale-ups en corporates. Eerder was ze mede-oprichter van IENS (tegenwoordig The Fork) die verkocht is aan het beursgenoteerde Amerikaanse Tripadvisor. Huidige en vorige commissariaten omvatten TMG, Schiphol, Xs4all en Stern.ups.

Laura Rooseboom

Laura Rooseboom is partner in Borski Fund en is actief betrokken bij de inkoop, selectie en ondersteuning van de portefeuille van bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de durfkapitaalsector en heeft een uitstekende staat van dienst bij bedrijven in de duurzame, voedsel-, energie- en schone technologie-industrie. Voorheen was Laura fondsmanager bij DOEN Participaties. Momenteel is ze ook actief als mede-oprichter en managing partner van One Planet Crowd en Startgreen Capital.

Bertrand van Leersum

Bertrand van Leersum is investment manager van het Borski Fund. Hij is actief betrokken bij het vinden, selecteren en ondersteunen van de portfolio bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in vroege fase investeringen, zowel als investment manager bij een publiek fonds en als ondernemer en partner in een portfolio van 10+ co-founded startups en scale-ups. Hij is momenteel aandeelhouder en adviseur in een aantal scale-ups.

Stefan van Duin

Stefan van Duin is investment analist van het Borski Fund. Hij is actief betrokken zijn bij het vinden, analyseren en ondersteunen van portfolio bedrijven.

Ervaring

Hij heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid en meetbaarheid van ondernemer en management teams evaluaties in het beslissingsproces van venture capitalist, waarbij de diversiteit van teams een van de belangrijkste factoren was. Onlangs heeft hij zijn studie in Business Analysis & Modeling afgerond en deed hij praktijkervaring op bij twee investeringsfondsen.

Aletta Stas-Bax

Aletta Stas-Bax is Venture Partner van het Borski Fund. Aletta is een ondernemer en ondersteunt portfoliobedrijven van Borski Fund waar nodig.

Ervaring

Zij heeft samen met haar echtgenoot het Zwitserse horlogebedrijf Frederique Constant opgericht. Het bedrijf is in 2016 verkocht, maar Aletta is tot 2021 betrokken gebleven bij het bedrijf als designer en adviseur. Ze heeft hands-on ervaring en in de afgelopen 30 jaar vele facetten van het ondernemen doorlopen. Aletta is een groot voorstander van (gender) diversity in teams. Momenteel is Aletta nog actief ondernemer in smart technology.

Dagmar van Ravenswaay Claasen

Dagmar van Ravenswaay Claasen is Venture Partner van het Borski Fund. Dagmar heeft een carrière binnen financiële instellingen en ondersteunt portfoliobedrijven van Borski Fund waar nodig.

Ervaring

Na een carrière in de advocatuur heeft Dagmar bij de Nederlandsche Bank verschillende leidinggevende posities vervuld. Bij het fintech bedrijf Adyen was ze Director Regulatory Affairs en onder andere ook onderdeel van het IPO team van Adyen. Dagmar is momenteel betrokken als adviseur en angel investeerder bij (fin-) tech startups.

Quotes

“When we look through a gender lens, disparities between men and women’s ability to access capital become quickly apparent. Across all industries—from retailers, to filmmakers, to high-tech entrepreneurs—women have historically had trouble gaining access to investment capital, despite evidence that women-led companies may deliver higher and more consistent returns.”

Stanford innovation review,
The Rise of Gender Capitalism, 2014