Over ons

Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen. Wij vinden het belangrijk dat er meer vrouwelijke ondernemers komen. Wij geloven dat het verbeteren van de toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers cruciaal is om dit te realiseren. Wij geloven dat we zo tegelijkertijd ook mooie zakelijke kansen kunnen benutten.

Graag nemen we een voorbeeld aan Johanna Borski, naar wie het fonds vernoemd is. Johanna Borski was een vrouwelijke investeerder en rolmodel voor veel vrouwelijke ondernemers. Zij verdiende een fortuin door al vroeg te investeren in de aankoop van bijna de helft van de aandelen uitgegeven in De Nederlandsche Bank in 1814. Met de winst die ze daarmee maakte redde ze later de Nederlandsche Handel-Maatschappij uit het faillissement in 1840. De manier waarop Borski kapitaal inzette om goed te doen voor de wereld en daarmee ook veel geld te verdienen, in een tijd waarin beleggen (nog veel meer dan vandaag) een door mannen gedomineerde activiteit was, was een bron van inspiratie bij de oprichting van ons fonds. Voor meer informatie over deze Nederlandse historische vergeten icoon, zie de documentaire ‘De IJzeren Eeuw – een machtige weduwe; johanna Borski’.

Wat komen wij u brengen?

  • Een investering van Borski gaat verder dan alleen geld verstrekken. Onze kracht ligt in het combineren van kennis van de markt, netwerk, zakelijke track record, ondernemerschap en kennis van investeringen. Dit betekent dat Borski actief betrokken blijft na het verstrekken van financiering.
  • Als Borski Fund in uw bedrijf investeert, ondersteunen wij u op uw groeipad. Dit doen wij zelf maar ook in nauwe samenwerking met ervaren ondernemers uit onze netwerken van Borski Fund, Startgreen Capital en TheNextWomen.

Ons team

SIMONE BRUMMELHUIS

Simone Brummelhuis is partner in Borski Fund en zal actief betrokken zijn bij het vinden, selecteren en ondersteunen van de portefeuille van bedrijven van Borski Fund. Ze zal ook de contactpersoon zijn met de investeerders van het Fonds.

Ervaring

Ze heeft uitgebreide ervaring in fusies en overnames en als (board) adviseur voor startups, scale-ups en corporates. Eerder was ze mede-oprichter van IENS (tegenwoordig The Fork) die verkocht is aan het beursgenoteerde Amerikaanse Tripadvisor. Huidige en vorige commissariaten omvatten TMG, Schiphol, Xs4all en Stern.ups.

Laura Rooseboom

Laura Rooseboom is partner in Borski Fund en zal actief betrokken zijn bij de inkoop, selectie en ondersteuning van de portefeuille van bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de durfkapitaalsector en heeft een uitstekende staat van dienst bij bedrijven in de duurzame, voedsel-, energie- en schone technologie-industrie. Voorheen was Laura fondsmanager bij DOEN Participaties. Momenteel is ze ook actief als mede-oprichter en managing partner van One Planet Crowd en Startgreen Capital.

Bertrand van Leersum

Bertrand van Leersum is investment manager van het Borski Fund. Hij zal actief betrokken zijn bij het vinden, selecteren en ondersteunen van de portfolio bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in vroege fase investeringen, zowel als investment manager bij een publiek fonds en als ondernemer en partner in een portfolio van 10+ co-founded startups en scale-ups. Hij is momenteel aandeelhouder en adviseur in een aantal scale-ups.

Stefan van Duin

Stefan van Duin is investment analist van het Borski Fund. Hij zal actief betrokken zijn bij het vinden, analyseren en ondersteunen van portfolio bedrijven.

Ervaring

Hij heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid en meetbaarheid van ondernemer en management teams evaluaties in het beslissingsproces van venture capitalist, waarbij de diversiteit van teams een van de belangrijkste factoren was. Onlangs heeft hij zijn studie in Business Analysis & Modeling afgerond en deed hij praktijkervaring op bij twee investeringsfondsen.

Aletta Stas-Bax

Aletta Stas-Bax is Venture Partner van het Borski Fund. Aletta is een ondernemer en zal portfoliobedrijven van Borski Fund waar nodig en mogelijk ondersteunen.

Ervaring

Zij heeft samen met haar echtgenoot het Zwitserse horlogebedrijf Frederique Constant opgericht. Het bedrijf is in 2016 verkocht. Aletta blijft tot 2021 betrokken als designer en adviseur. Zij heeft hands-on ervaring en in de afgelopen 30 jaar vele facetten van het ondernemen doorlopen. Aletta is een groot voorstander van (gender) diversity in teams. Momenteel is Aletta nog actief ondernemer in smart technology.

Ontmoet het Investment Advisory Committee

Quotes

“When we look through a gender lens, disparities between men and women’s ability to access capital become quickly apparent. Across all industries—from retailers, to filmmakers, to high-tech entrepreneurs—women have historically had trouble gaining access to investment capital, despite evidence that women-led companies may deliver higher and more consistent returns.”

Stanford innovation review,
The Rise of Gender Capitalism, 2014