Over ons

Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen. Wij vinden het belangrijk dat er meer vrouwelijke ondernemers komen. Wij geloven dat een betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers cruciaal is om dit te realiseren. Wij geloven dat we daarmee tegelijkertijd mooie zakelijke kansen kunnen benutten.

Graag nemen we een voorbeeld aan Johanna Borski, naar wie het fonds vernoemd is. Johanna Borski was een vrouwelijke investeerder en rolmodel voor veel vrouwelijke ondernemers. Zij verdiende in 1814 een fortuin door al vroeg bijna de helft van de aandelen in De Nederlandsche Bank aan te kopen. Met de winst redde ze later de Nederlandsche Handel-Maatschappij uit het faillissement in 1840. Borski zette kapitaal in om goed te doen voor de wereld en daarmee veel geld te verdienen. En dat in  een tijd waarin beleggen (nog veel meer dan vandaag) een door mannen gedomineerde activiteit was. Haar werkwijze was een bron van inspiratie bij de oprichting van ons fonds. Wilt u meer weten  over deze vergeten Nederlandse, historische icoon?  Bekijk dan de documentaire ‘De IJzeren Eeuw – een machtige weduwe: Johanna Borski’.

Wat komen wij u brengen?

  • Een investering van Borski gaat verder dan alleen geld verstrekken. Onze kracht ligt in de combinatie van kennis van de markt, een uitgebreid netwerk, een mooi track record, gedegen ondernemerschap en kennis van investeringen. Wij blijven dan ook actief betrokken bij uw onderneming na het verstrekken van financiering.
  • Als Borski Fund in uw bedrijf investeert, ondersteunen wij u op uw groeipad. Dit doen wij in nauwe samenwerking met ervaren ondernemers uit onze netwerken van Borski Fund, Startgreen Capital en TheNextWomen.

Ons team

Laura Rooseboom

Laura Rooseboom is partner in Borski Fund en is actief betrokken bij de inkoop, selectie en ondersteuning van de portefeuille van bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de durfkapitaalsector en heeft een uitstekende staat van dienst bij bedrijven in de duurzame, voedsel-, energie- en schone technologie-industrie. Voorheen was Laura fondsmanager bij DOEN Participaties. Momenteel is ze ook actief als mede-oprichter en managing partner van One Planet Crowd en Startgreen Capital.

Bertrand van Leersum

Bertrand van Leersum is investment manager van het Borski Fund. Hij is actief betrokken bij het vinden, selecteren en ondersteunen van de portfolio bedrijven van Borski Fund.

Ervaring

Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in vroege fase investeringen, zowel als investment manager bij een publiek fonds en als ondernemer en partner in een portfolio van 10+ co-founded startups en scale-ups. Hij is momenteel aandeelhouder en adviseur in een aantal scale-ups.

Erica van Eeghen

Erica van Eeghen is Investment Manager bij het Borski Fund. Ze heeft hiervoor 10 jaar bij een financiële instelling gewerkt met een focus op impact investeringen in financiële en agrarische bedrijven. Het vergroten van toegang tot financiële middelen voor vrouwelijke ondernemers is tijdens haar carrière altijd een belangrijk thema geweest. Naast haar rol bij het Borski Fund, zit Erica in de Raad van Commissarissen van een familiebedrijf dat handelt in functionele ingrediënten.

Ervaring

Tijdens haar carrière bij de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO heeft Erica, in verschillende rollen, ervaring opgedaan in zowel kredietbeoordelingen als investeringen in bedrijven actief in uiteenlopende industrieën.  Ze heeft met name veel met financiële instellingen in het Midden-Oosten en ECA gewerkt, waaronder banken en fintechs die MKB en startups bedienen. Daarnaast heeft ze accelerator programma’s en competities georganiseerd voor teams van bedrijven die nieuwe innovatieve businessmodellen aan het bouwen waren. Met haar rol als Raad van Commissarissen bij het familiebedrijf, dat handelt in functionele ingrediënten, verbreedt ze haar kennis in de voedingsindustrie, opschalen van bedrijven en corporate governance.

Stefan van Duin

Stefan van Duin is investment analist van het Borski Fund. Hij is actief betrokken zijn bij het vinden, analyseren en ondersteunen van portfolio bedrijven.

Ervaring

Hij heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid en meetbaarheid van ondernemer en management teams evaluaties in het beslissingsproces van venture capitalist, waarbij de diversiteit van teams een van de belangrijkste factoren was. Onlangs heeft hij zijn studie in Business Analysis & Modeling afgerond en deed hij praktijkervaring op bij twee investeringsfondsen.

Aletta Stas-Bax

Aletta Stas-Bax is Venture Partner van het Borski Fund. Aletta is een ondernemer en ondersteunt portfoliobedrijven van Borski Fund waar nodig.

Ervaring

Zij heeft samen met haar echtgenoot het Zwitserse horlogebedrijf Frederique Constant opgericht. Het bedrijf is in 2016 verkocht, maar Aletta is tot 2021 betrokken gebleven bij het bedrijf als designer en adviseur. Ze heeft hands-on ervaring en in de afgelopen 30 jaar vele facetten van het ondernemen doorlopen. Aletta is een groot voorstander van (gender) diversity in teams. Momenteel is Aletta nog actief ondernemer in smart technology.

Floortje Rasenberg

Floortje Rasenberg is Venture Partner van het Borksi Fund. Floortje heeft een corporate carriere bij een financiele instelling gehad en is nu als ondernemer actief in diverse sectoren, zoals energie en food. Ze helpt portfoliobedrijven met hun activiteiten waar mogelijk, zowel operationeel als strategisch.

Ervaring

Na een carrière bij ABN AMRO is Floortje actief geweest bij verschillende startups in de Energie en Agri-Food sector. Zo was zij managing director bij The Dutch Weedburger CEO bij The Next Closet. Momenteel is Floortje actief als adviseur van verschillende vroege fase bedrijven. Daarnaast vervult ze de rol van CEO bij energieleverancier Elegant.

Dagmar van Ravenswaay Claasen

Dagmar van Ravenswaay Claasen is Venture Partner van het Borski Fund. Dagmar heeft een carrière binnen financiële instellingen en ondersteunt portfoliobedrijven van Borski Fund waar nodig.

Ervaring

Na een carrière in de advocatuur heeft Dagmar bij de Nederlandsche Bank verschillende leidinggevende posities vervuld. Bij het fintech bedrijf Adyen was ze Director Regulatory Affairs en onder andere ook onderdeel van het IPO team van Adyen. Dagmar is momenteel betrokken als adviseur en angel investeerder bij (fin-) tech startups.

Quotes

“When we look through a gender lens, disparities between men and women’s ability to access capital become quickly apparent. Across all industries—from retailers, to filmmakers, to high-tech entrepreneurs—women have historically had trouble gaining access to investment capital, despite evidence that women-led companies may deliver higher and more consistent returns.”

Stanford innovation review,
The Rise of Gender Capitalism, 2014