Over ons

Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen. Wij vinden het belangrijk dat er meer vrouwelijke ondernemers komen. Wij geloven dat een betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers cruciaal is om dit te realiseren. Wij geloven dat we daarmee tegelijkertijd mooie zakelijke kansen kunnen benutten.

Graag nemen we een voorbeeld aan Johanna Borski, naar wie het fonds vernoemd is. Johanna Borski was een vrouwelijke investeerder en rolmodel voor veel vrouwelijke ondernemers. Zij verdiende in 1814 een fortuin door al vroeg bijna de helft van de aandelen in De Nederlandsche Bank aan te kopen. Met de winst redde ze later de Nederlandsche Handel-Maatschappij uit het faillissement in 1840. Borski zette kapitaal in om goed te doen voor de wereld en daarmee veel geld te verdienen. En dat in  een tijd waarin beleggen (nog veel meer dan vandaag) een door mannen gedomineerde activiteit was. Haar werkwijze was een bron van inspiratie bij de oprichting van ons fonds. Wilt u meer weten  over deze vergeten Nederlandse, historische icoon?  Bekijk dan de documentaire ‘De IJzeren Eeuw – een machtige weduwe: Johanna Borski’.

Wat komen wij u brengen?

  • Een investering van Borski gaat verder dan alleen geld verstrekken. Onze kracht ligt in de combinatie van kennis van de markt, een uitgebreid netwerk, een mooi track record, gedegen ondernemerschap en kennis van investeringen. Wij blijven dan ook actief betrokken bij uw onderneming na het verstrekken van financiering.
  • Als Borski Fund in uw bedrijf investeert, ondersteunen wij u op uw groeipad. Dit doen wij in nauwe samenwerking met ervaren ondernemers uit onze netwerken van Borski Fund, Startgreen Capital en TheNextWomen.

Ons team

Quotes

“When we look through a gender lens, disparities between men and women’s ability to access capital become quickly apparent. Across all industries—from retailers, to filmmakers, to high-tech entrepreneurs—women have historically had trouble gaining access to investment capital, despite evidence that women-led companies may deliver higher and more consistent returns.”

Stanford innovation review,
The Rise of Gender Capitalism, 2014